Home Të Fundit ‘BENI KUJDES ME PIJET…’ Temperaturat do të ngrihen në ekstrem, kardiologu këshillon...

‘BENI KUJDES ME PIJET…’ Temperaturat do të ngrihen në ekstrem, kardiologu këshillon seriozisht shqiptarët

27

Mjeku kardiolog Elton Qeli tha se me ardhjen e të nxehtit, njerëzit duhet të

 

'BENI KUJDES ME PIJET...' Temperaturat do të ngrihen në ekstrem, kardiologu këshillon seriozisht shqiptarët

bëjnë më shumë kujdes me ushqimet që konsumojnë.

Ai tha se duhet përdorur sa më pak alkooli dhe pijet me sheqer,

 

ndërsa këshilloi konsumimin e vakteve me fruta dhe perime të stinës si dhe konsum të bollshëm të ujit.

“Subjektet që mund të kenë ndikim nga temperaturat e larta jo gjithmonë mund të kenë simptoma të mirëfillta

që mund të lidhen me temperaturat e larta. Ndonjëherë mund të kenë djersitje më të shtuar, dhimbje koke, marrje mendsh,

ndjesi vilanie e ndonjëherë mund të kenë gjendje të fikëti. Shkalla e simptomave është shumë relative në varësi të vetë personit”,-tha kardiologu.

Ai dha disa këshilla edhe për sa i takon ushqimeve që konsumojmë.

“Duhet të ushqehen në mënyrë të rregullt, sipas vakteve normale, duhet të konsumojnë ujë, konsumi i frutave dhe perimeve të stinës është shumë i rëndësishëm pasi ato mbajnë në vetvete një sasi të ujit e cila është e rëndësishme ashtu sikurse uji i thjeshtë në rregullimin e balancave hidro-elektrolitike në organizëm,

pra të ujit dhe të kripërave minerale. Është shumë i rëndësishëm mos abuzimi në aspektin që të mos jenë vakte shumë të mbingarkuara por të ushqehen në mënyrë të rregullt. Është shumë e rëndësishme konsumi i lëngjeve dhe i ujit. Shumë njerëz prihen të konsumojnë edhe alkoolin dhe pijet me gaz,

pijet me sheqer. Këto kanë efekte negative në shëndet”,-tha kardiologu per Euronews Albania.