Home Këshilla Shëndeti E hidhni në qumësht ose çaj? Ylli Merja: Gabimi më i madh...

E hidhni në qumësht ose çaj? Ylli Merja: Gabimi më i madh në konsumimin e mjaltit: Ju nuk duhet te…

28

Mjeku popullor, Ylli Merja ka folur për të gjitha vetitë e mjaltit dhe përfitimet që marrim prej tij.

Ylli Merja, Qumesht, Mjalti

Por në “Rreze Dielli” ai zbuloi gabimin që bëjmë shpesh në konsumimin e mjaltit duke e futur në qumësht të nxehtë.

“Nëse marr një lugë mjaltë dhe e fus në çaj ose qumësht të nxehtë është gabim i madh.

 

Nëse do të merrnim 10%, tani do të marrin 1-2% të enzimave që duhet të perfitonim.

Ato janë gjëra të gjalla ngodhrin, shkatërrohen”, zbulon Ylli Merja.

Qumështi duhet të jetë në temperaturë 40-42 gradë,

jo më shumë se 50 kur dëshironi t’i shtoni mjaltë në të, për të marrë të gjitha përfitimet.