Home ShowBizzi Përfundon në SPAK Luiz Ejlli, dyshohet për çështje të rëndë në Shkodër

Përfundon në SPAK Luiz Ejlli, dyshohet për çështje të rëndë në Shkodër

24

Luiz Ejlli, fituesi i edicionit të dytë të Big Brother VIP Albania, është përfshirë në një skandal të rëndësishëm ligjor.

Luiz Ejlli , SPAK

Ejlli është aktualisht nën hetim nga Struktura e Posaçme Kundër Korrupsionit (SPAK) pas akuzave për ndërhyrje dhe kërcënime të paligjshme ndaj zyrtarëve të Inspektoriatit Kombëtar të Mbrojtjes së Territorit (IKMT).

Akuzat ndaj Ejllit rrjedhin nga përfshirja e tij e supozuar në një përpjekje për të parandaluar prishjen e një ndërtese pa leje në Shirokë, Shkodër. Ndërtesa, e regjistruar zyrtarisht në emrin e 79-vjeçarit Zef Lgataj, raportohet se është e lidhur me një grup famëkeq kriminal në Shkodër, konkretisht me familjen Bajraj.

Sipas një kallëzimi penal të referuar nga platforma hetimore Prapaskena, Ejlli dyshohet se u përpoq të përdorte ndikimin e tij për të ndaluar prishjen e ndërtesës. Pretendohet se ai është takuar me ish-kreun e IKMT-së, Agim Ismailaj, duke kërkuar moszbatim të urdhrit të shembjes. Në këmbim, Ejllit dyshohet se i është premtuar një pjesë e pronës.

Duke ndërlikuar më tej çështjen, Ejlli akuzohet se u ka dërguar mesazhe kërcënuese zyrtarëve të IKMT-së pas prishjes eventuale të godinës, duke e paralajmëruar Ismailajn që të tërhiqej nga ndjekja e çështjes, duke nënkuptuar pasoja personale.

Thellohet skandali me pretendimet se kreu aktual i IKMT-së, Ervin Hoxha ka shkarkuar inspektorët që kanë kryer shembjen. Ky veprim ka ngritur dyshime për lidhje të mundshme të Hoxhës me grupin kriminal Bajraj, duke sugjeruar ndikim të padrejtë dhe korrupsion brenda inspektoratit.

Hetimi i SPAK-ut synon të sqarojë shkallën e përfshirjes së Ejllit dhe nëse ka lidhje mes drejtuesve të IKMT-së dhe krimit të organizuar. Rezultati i këtij hetimi mund të ketë implikime të rëndësishme për luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar në Shqipëri.

Përfundon në SPAK Luiz Ejlli, dyshohet për çështje të rëndë në Shkodër

Përfundon në SPAK Luiz Ejlli, dyshohet për çështje të rëndë në Shkodër

Përfundon në SPAK Luiz Ejlli, dyshohet për çështje të rëndë në Shkodër