Home Të Fundit Shpëtoi 67-vjeçaren nga mbytja, flet qytetarja ‘Burrat rrinin dhe thonin mos na...

Shpëtoi 67-vjeçaren nga mbytja, flet qytetarja ‘Burrat rrinin dhe thonin mos na merr vd*kja, nuk erdhen per ndihme…’

19

Berie Zykollari, punonjësja e ndërmarrjes së gjelbërimit në bashkinë e Pogradecit,

 

Shpëtoi 67-vjeçaren nga mbytja, flet qytetarja 'Burrat rrinin dhe thonin mos na merr vd*kja, nuk erdhen per ndihme...'
tregon se si shpëtoi nga mbytja 69 vjeçaren Teuta Velo, e cila tentoi t’i jepte fund jetës duke u hedhur në ujërat e liqenit.

Ajo tregon se ka hyrë e vetme në liqen për të nxjerrë në breg 69 vjeçaren ndërkohë që burrat e tjerë që ndodheshin aty pranë nuk e kanë ndihmuar.

Punonjësja e gjelbërimit tregon se pasi e nxori nga ujërat e liqenit, mundi t’i nxirrte gjuhën dhe ujin duke e rikthyer në jetë 69-vjeçaren.

“Vajta unë të vadit barin aty dhe më thirri një zonjë në kat të dytë më tha “hajde se është mbytur një grua”.

Ajo kishte hequr atlketet dhe ishte hedhur siç ishte me rroba.

Ishte kthyer përmbys, ishte mbytur dhe gjoli e kishte nxjerrë në breg. Vajta unë pashë nja dy burra, nuk erdhën për ndihmë se thanë “do na marrë i vdekuri”. U thashë: “unë do hidhem unë, le të më marrë i vdekuri”.

E tërhoqa dhe e tundja, kur e nxorra në breg fillova ta shtypja dhe i nxora gjuhën. Pastaj erdhi më ndihmoi një djalë se u lodha shumë.

I erdhi shpirti. Nja dy tre burra rrinin aty, kur e ngjalla unë, burrat filluan të gëzoheshin dhe të qeshnin”, tha ajo.