Home Këshilla Shëndeti Ylli Merja : Shpëtoni nga infeksionet urinare brenda një kohe të shkurtër...

Ylli Merja : Shpëtoni nga infeksionet urinare brenda një kohe të shkurtër me keto bime te…

22

Në një intervistë në emisionin “Rreze Dielli” në rubrikën “ Bima dhe shëndeti” mjeku popullor Ylli Merja tregoi shkaktarët e infeksioneve urinare dhe si mund të shpëtojmë prej tyre përmes bimëve medicinale.

Ylli Merja, Infeksionet, Urinare, Bime, Mjekesore

Në një intervistë në emisionin “Rreze Dielli” në rubrikën “ Bima dhe shëndeti” mjeku popullor Ylli Merja tregoi shkaktarët e infeksioneve urinare dhe si mund të shpëtojmë prej tyre përmes bimëve medicinale. Sipas tij, simptomat më të shpeshta për personat që vuajnë nga infeksioni urinar janë:

“Urinim i shpeshtë dhe i dhimbshëm, djegie gjatë urinimit, urinim i shpeshtë natën, urinë e turbullt, me erë të keqe, mund dhe gjurmë gjaku, dhimbje në fund të barkut” tha ai.

Shkaktarë të infeksioneve urinare janë bakteriet gramë negativë, ku më i përhapuri sipas tij është bakteri Escherichia coli , por që është i kurueshëm lehtësisht përmes bimëve medicinale sipas specialistit Ylli Merja, I cili listoi një numër bimësh dhe çajrash të cilët bëjnë ‘mrekulli’ për të shpëtuar nga infeksionet urinare.

Që në momentet e para që ndjejmë këto shqetësime, nëna mund t’I hedhi fëmijëve por edhe për vete në pjatën e gjellës pak rigon, pak karafil, dhe ky është momenti I parë që ne kemi filluar një luftim të këtij problem.

Ndërsa për të rriturit ai sygjeroi disa bimë që mund të përzihen me njëra-tjetrën:

“Mund të përdoret dëllinja e kuqe, theksuam edhe që rigoni është i mrekullueshëm, mund të pëdorim dhe sherebelën sidomos gjinia femërore sepse rregullon jo vetëm florën bakteriale por rregullon edhe anën hormonale të saj. Mështegna e cila ka veti që të nxisë veshkën për ta shpëlarë këtë infeksion.

Trajtimi është shumë I thjeshtë, nëse kemi çajin Uromer, marim 6-7 lugë gjelle nga kjo I hedhim në ujë, mund të përdorim edhe dy copa lëvore gorice, mund të shtosh dhe një dorë sherebel por vetëm fëmijës duhet t’I jepet rreth një litër në ditë.

Kurse të rriturit 2 litra në ditë. Mirë është që të përdorin si antibacterial të fuqishëm propolisin me rigon pas buke, si dhe vajin e kungullit për tju ruajtur prostatës se ky infeksioni mund të na acarojë prostatën” këshilloi ai.